Monenlaiseen työhön taipuvana olen apunasi
 

muistiinpanot.jpg

JULKAISU

Mikä julkaisu on?

Julkaisu voi olla esite-, lehti- tai kirjamuotoinen ja sen voi painattaa tai julkaista sähköisesti. 

 

Myös julisteet ja suurkuvatulosteet ovat tavallaan julkaisuja, vaikka niitä ei yleensä ole tarkoitettu luettavaksi – ne ovat yleensä puhtaasti markkinointimateriaaleja.  Niiden tekoprosessi on sama muiden julkaisujen toteutuksen kanssa.

 

Julkaisun tekoprosessi

Tärkeintä on tiedostaa tuotteelle asetetut tavoitteet, kohderyhmät ja käyttötarkoitus. Tämän jälkeen on helpompaa valita työn toteuttamiseen tarvittavia ratkaisuja. Kun alustava suunnittelutyö on tehty, on aika siirtyä varsinaiseen toteutukseen, ja kun suunnittelutyö on tehty huolella, julkaisun toteutus on helpompaa. Kun julkaisu alkaa olla valmis, sille pitää tehdä vielä muutamia toimenpiteitä mahdollisimman hyvän lopputuloksen saamiseksi. Oikoluvun tarkoituksena on tarkistaa julkaisussa käytetyn materiaalin oikeellisuus. Tässä vaiheessa tarkistetaan kaikki mahdolliset virheet ja hiotaan kaikki yksityiskohdat täydellisiksi. 

 

Taittotyön tilaaminen

Kun kaikki esimerkiksi kirjaan tai lehteen tuleva materiaali on valmiina taitettavaksi, sovitaan julkaisun tekoprosessi. Lehden taiton tilaus tehdään usein jo hyvissä ajoin ennen kuin materiaalit ovat edes koossa.

Kun taittotyöstä on tehty sopimus, asiakas toimittaa tarkistetun tekstin sekä mahdolliset kuvat ja kuvaajat, jotka julkaisuun halutaan.

Logo.jpg

Y-tunnus 3124091-2

Kouvola

MA - PE KLO 8.00 - 16.30

 

© 2022.  A Taitto.