Gravel

Ajatuksista ideoita ja ideoista toteutuksia

Graafinen suunnittelu ja

taitto

Taitto muodostuu

typografiasta

otsikot, ingressit, leipätekstit, väliotsikot, kuvatekstit, nostot ja luettelot

kuvista

valokuvat, kuvitukset ja graafit

 

graafisista elementeistä

värit, väripalkit, viivat ja logot 

 

erikoistehosteista

preeklaukset, stanssaukset ja folioinnit

Neat Stationery

Taittoa käytetään

muun muassa

kirjoissa, esitteissä, lehdissä, tuoteluetteloissa ja internetsivuilla. Jokainen näistä taitetaan hieman eri tavoin. Taittamiseen vaikuttavat kohderyhmä, käyttötarkoitus, käytettävissä olevat resurssit, aikataulu, tuotteen asema ja tavoitteet.

 

Taittosuunnitelma
Taittosuunnitelmaksi kutsutaan yleisluontoista luonnosta koko julkaisusta.

 

Work Desk
Open Book

Kirjojen ja lehtien
taitot

Taittotyöt tehdään muutamassa osassa. Ensimmäisessä vaiheessa tehdään julkaisun ulkoasusuunnitelma typorgrafioineen ja väreineen, sekä malliksi muutaman sivun mittainen mallitaitto.  Ulkoasusuunnitelma lähetetään sinulle katsottavaksi. Ja sen  jälkeen siihen tehdään tarvittavat korjaukset, ja tartutaan itse työhön. 

Pienemmät julkaisut, esimerkiksi lehdet,  taitetaan kerralla valmiiksi, minkä jälkeen tehdään korjaukset kuntoon.

Julkaisuihin tulevat tekstit on hyvä olla taittoa aloittaessa mahdollisimman valmiit. Oikolukua ja asiavirheiden korjauksia voi ja pitää tehdä siihen asti, kunnes julkaisu on täysin painovalmis. Valokuvat voi joko ottaa itse, palkata valokuvaaja tai hankitaan  kuvat kuvapankeista. Mahdolliset kuvitukset ja grafiikat voi joko toimittaa meille valmiina tai sitten voimme suunnitella ne alusta alkaen.

 

Ilmoitukset voi toimittaa valmiina, tai voimme koostaa ne meille lähetettävästä materiaalista.

Esitteet ja
flyerit

 Esitteet ja flyerit ovat kätevä tapa markkinoida tuotteita, palveluita tai tiedottaa tapahtumista. Esitteitä voi ottaa nivaskan mukaan messuille, jättää myymälän tiskille jakoon tai jaella suoramarkkinointina lähialueen postilaatikoihin. Niiden selkeä etu esimerkiksi lehtimainoksiin tai julisteisiin verrattuna on se, että niihin mahtuu reilusti enemmän tietoa.Ulkoasusuunnittelu toteutetaan joko valmiin yritysilmeen mukaisesti, tai mikäli yritysilmettä ei ole, suunnitellaan ulkoasu alusta alkaen. Ennen suunnittelutyön aloittamista tarvitaan logosi vektorimuodossa, ja esitteeseen tulevat tekstit mahdollisimman valmiina. Valokuvat voit ottaa itse, teettää valokuvaajalla, tai ne voidaan hankkia kuvapankeista. Samoin mahdolliset graafiset elementit voit lähettää meille valmiina.Ennen painatusta sinulle lähetetään vedos katsottavaksi, joka käy läpi tarvittavan määrän muokkauskierroksia.  

Käyntikortit
ja julisteet

Käyntikortissa on hyvä olla selkeästi logosi, toimialasi ja tärkeimpänä yhteystiedot napakasti ilmoitettuna. Käyntikortista tehdään myös muutamia vaihtoehtoja,  joista voit valita mieluisimman.

Tapahtuma tai esitys tulossa? Lähdössä messuille? Juliste on kätevä tapa kiinnittää ihmismassojen huomio ja siitä saa halutessa myös pysyvän sisustuselementin.

Julistetta varten suosittelen hankkimaan aina omat kuvat kuvapankkikuvien sijaan. Mikäli kuvien hankkiminen ei ole jostain syystä mahdollista, myös kuvituksella tai pelkällä grafiikalla päästään pitkälle. Kuvan lisäksi julisteeseen tarvitaan ainakin oma logosi ja mahdollisten yhteistyökumppaneiden logot vektorimuodossa.

Julisteessa on hyvä ilmaista selkeästi ja mahdollisimman tiivistetysti mitä tapahtuu, missä ja milloin. 

Ennen työn aloittamista on hyvä pohtia yhdessä hieman julisteen ulkoasua ja sommittelua. Julisteesta, kuten muistakin töistä, saat ennen painoon lähettämistä vedoksen, joka käy läpi tarvittavan määrän muokkauskierroksia ennen painatusta.

Jäljentävät lomakkeet

Hanki kätevät jäljentävät lomakkeet käytettäväksi esimerkiksi kuitteina, laskuina tai työmääräyksinä – A Taitosta.

Tarraetiketit

ja tuotelaput

Tilaa A Taitosta tarrat niin sisä- kuin ulkokäyttöön, joilla merkitset kätevästi yrityksesi tuotteet ja laitteet.

Omalla painatuksella varustetut tuotelaput ovat helppo ja edullinen tapa brändätä lähes mikä tahansa tuote omalla logolla yksilölliseen tyyliin.

A Taitto

ataitto@icloud.com

ataitto.marjo@gmail.com

044 974 1134

Y-tunnus  3124091-2

TILAUS JA TOIMITUS

jasenyritys_2021_200x100_fin.png

© 2022  A Taitto.