Taitto on lyhyesti sanottuna julkaisun elementtien sommittelua ja tyylittelyä tiettyyn muotoon.

Tärkeimpinä elementteinä suunnitteluun kuuluu:

• Logo

• Väri ja kuvamaailma

• Typografia

Käyntikortit

Käyntikortissa on hyvä olla selkeästi logosi, toimialasi ja tärkeimpänä yhteystiedot napakasti ilmoitettuna. Käyntikorteista tehdään myös muutamia vaihtoehtoja,  joista voit valita mieluisimman.

Kirjojen ja lehtien taitot

Taittaminen tarkoittaa tekstin, kuvien ja muiden elementtien asettelua niin, että kokonaisuus on mahdollismman selkeästi hahmotettavissa. 

Taittotyöt tehdään muutamassa osassa. Ensimmäisessä vaiheessa tehdään julkaisun ulkoasusuunnitelma typorgrafioineen ja väreineen, sekä malliksi muutaman sivun mittainen mallitaitto.  Ulkoasusuunnitelma lähetetään sinulle katsottavaksi. Ja sen  jälkeen siihen tehdään tarvittavat korjaukset, ja tartutaan itse työhön. 

Pienemmät julkaisut, esimerkiksi lehdet,  taitetaan kerralla valmiiksi, minkä jälkeen tehdään korjaukset kuntoon.

Julkaisuihin tulevat tekstit on hyvä olla taittoa aloittaessa mahdollisimman valmiit. Oikolukua ja asiavirheiden korjauksia voi ja pitää tehdä siihen asti, kunnes julkaisu on täysin painovalmis. Valokuvat voi joko ottaa itse, palkata valokuvaaja tai hankitaan  kuvat kuvapankeista. Mahdolliset kuvitukset ja grafiikat voi joko toimittaa meille valmiina tai sitten voimme suunnitella ne alusta alkaen.

 

Ilmoitukset voi toimittaa valmiina, tai voimme koostaa ne meille lähetettävästä materiaalista.

Esitteet ja flyerit

Esitteet ja flyerit ovat kätevä tapa markkinoida tuotteita, palveluita tai tiedottaa tapahtumista. Esitteitä voi ottaa nivaskan mukaan messuille, jättää myymälän tiskille jakoon tai jaella suoramarkkinointina lähialueen postilaatikoihin. Niiden selkeä etu esimerkiksi lehtimainoksiin tai julisteisiin verrattuna on se, että niihin mahtuu reilusti enemmän tietoa.

Ulkoasusuunnittelu toteutetaan joko valmiin yritysilmeen mukaisesti, tai mikäli yritysilmettä ei ole, suunnitellaan ulkoasu alusta alkaen. Ennen suunnittelutyön aloittamista tarvitaan logosi vektorimuodossa, ja esitteeseen tulevat tekstit mahdollisimman valmiina. Valokuvat voit ottaa itse, teettää valokuvaajalla, tai ne voidaan hankkia kuvapankeista. Samoin mahdolliset graafiset elementit voit lähettää meille valmiina.

Ennen painatusta sinulle lähetetään vedos katsottavaksi, joka käy läpi tarvittavan määrän muokkauskierroksia. 

Julisteet

Tapahtuma tai esitys tulossa? Lähdössä messuille? Juliste on kätevä tapa kiinnittää ihmismassojen huomio ja siitä saa halutessa myös pysyvän sisustuselementin.

Julistetta varten suosittelen hankkimaan aina omat kuvat kuvapankkikuvien sijaan. Mikäli kuvien hankkiminen ei ole jostain syystä mahdollista, myös kuvituksella tai pelkällä grafiikalla päästään pitkälle. Kuvan lisäksi julisteeseen tarvitaan ainakin oma logosi ja mahdollisten yhteistyökumppaneiden logot vektorimuodossa.

Julisteessa on hyvä ilmaista selkeästi ja mahdollisimman tiivisteysti mitä tapahtuu, missä ja milloin. 

Ennen työn aloittamista on hyvä pohtia yhdessä hieman julisteen ulkoasua ja sommittelua. Julisteesta, kuten muistakin töistä, saat ennen painoon lähettämistä vedoksen, joka käy läpi tarvittavan määrän muokkauskierroksia ennen painatusta.

Marjo Alanko

ataitto@icloud.com

044 974 1134

Laukasmäentie 11

45910 Voikkaa

Y 3124091-2

TILAUS JA TOIMITUS

SEURAA MEITÄ

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

UUTISKIRJE

Liity postituslistallemme ja saat uusimmat uutiset ja tarjoukset suoraan sähköpostiisi!

© 2021 Ataitto.